Просто змішайте три компоненти: як відмити унітаз, якщо закінчився засіб

Читать на русском
Автор
4052
Сантехніка має бути чистою
Сантехніка має бути чистою. Фото Freepik

Ефективний бюджетний спосіб зі звичайними кухонними продуктами

Чим добре чистити унітаз, якщо у вас закінчився спеціальний засіб для очищення та дезінфекції? Не обов’язково поспішати за покупками. Адже його можна легко приготувати вдома, змішавши кілька підручних компонентів.

Ви зможете забути про дорогі гелі, які до того ж часто закінчуються в найневідповідніший момент. Як повідомляє Ukr. Media, ефективний домашній засіб обходиться дуже бюджетно і часто перевершує магазинні аналоги.

Як почистити унітаз народними засобами — лайфхак

Для приготування цього домашнього засобу:

  • змішайте 200 мл води з однією столовою ложкою кукурудзяного крохмалю;
  • підігрійте до отримання в’язкої маси;
  • розчиніть одну-дві столові ложки лимонної кислоти у 100 мілілітрах холодної води;
  • додайте чайну ложку рідкого мила або миючого засобу для посуду.

Перелийте обидва одержані склади в порожню пляшку, бажано з-під засобу для унітаза з вигнутим носиком. Ретельно збовтайте суміш, потім нанесіть її під обід унітаза.

Через п’ять-десять хвилин проведіть чищення щіткою і промийте водою. При необхідності повторіть процедуру, адже бруд та наліт розчиняються поступово, шарами. Таким чином ви зможете підтримувати чистоту в унітазі, не вдаючись до витратних магазинних гелів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прочистити забитий унітаз без вантуза. Привести його до робочого стану можна за допомогою звичайних предметів домашнього вжитку.